A Csajághy Laura Színpad Nkft. 2019 decemberében újult meg, nevét Vörösmarty Mihály felesége és múzsája után kapta, lévén a szabadtéri színpad, amelyet működtet Vörösmarty Mihály egykori otthonának épülete mögött, Kápolnásnyéken található. Az Nkft. ügyvezetője Kelemen István Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja. A szabadtéri színpadon színházi előadásokat, koncerteket, táncelőadásokat láthat és hallhat a nagyközönség a nyári időszakban, ezen kívül több partnerségi együttműködés, fesztiválok, a térség kulturális életét színesítő kezdeményezések kötődnek tevékenységéhez.

 

2021.
Október 10.

/vasárnap/

11.00

Elvarázsolt királyfi (Négy Arc Színház - Napraforgó Meseszínház)

interaktív zenés mesejáték

A mese a főszereplő kislány, Juliska (PLÁSZTÁN ANETT), kitartásáról és megpróbáltatásairól szól, aki elindul világgá, hogy megtalálja az ő királyfiját. Kalandos útja során találkozik az Ördöggel (CZAKÓ ÁDÁM), a gonosz Boszorkánnyal (MÁDI PIROSKA) és az öreg Kalózzal, akik különböző próbatételek elé állítják, melyeket a gyerekek segítségével teljesít. Végül elér a Királyfi birodalmába, akit a gonosz varázsló, Zobogány Buzogány varjúvá változtatott. A gyerekek ismét segítenek, megmentik a Királyfit, és felszabadítják a királyságot. A jutalom nem marad el, Juliska koronát, a gyerekek édességet kapnak.

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/csajaghy-oszi-pavilon-elvarazsolt-kiralyfi-126397/741094

2021.
Október 15.

/péntek/


19.00

A Gospeltől a Fantomig

musicalest / operettest két felvonásban

A színházi műfajok közül napjainkban a musical/operett az egyik legsikeresebb, legnépszerűbb. Nem véletlenül. Hisz ötvözi a zenét, a táncot, a dalokat, prózát, a színházi dramatikus elemeket. Színészeink, előadóink külön-külön már mindannyian bizonyítottak e műfajban. Itt együtt, egy szerkesztett, díszletes-jelmezes előadás keretében láthatjuk CSENGERI ATTILÁT, BUCH TIBORT, TUNYOGI BERNADETTET, GREGOR BERNADETTET, CZAKÓ ÁDÁMOT, PLÁSZTÁN ANETTET, SZABÓ SZILÁGYI ÉVÁT, SZÁSZ KATIT….

A dalok témája a szerelem, a boldogság, a szenvedés, a születés, a halál, a pénz…

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
www.jegy.hu/program/csajaghy-oszi-pavilon-a-gospeltol-a-fantomig-126398/741095

2021.
Október 31.

/vasárnap/

11.00

Vitéz katinka (Négy Arc Színház - Napraforgó Meseszínház)

interaktív zenés mesejáték

Katinka, az öreg Gerecse lánya már eladósorban van, de határozott jelleme a kérőket elriasztja. Katinkát a többi lánytól eltérően nem a szövés és a házimunkák, hanem a kardforgatás és a vadászat érdekli! Egy napon a király harcba hívja vitézeit - így az öreg Gerecsét is - az ismét betörő tatárok ellen. Katinka kihallgatja szülei beszélgetését és úgy dönt, hogy beteg édesapja helyett fiaként maga jelentkezik a királynál, hogy megvédje családja becsületét. Apja vértjét és kardját magához veszi, és elindul kalandos útjára, melynek során találkozik az Udvari Bolonddal, a Fekete Lovaggal, és az Erdő Tündérével. Izgalmas feladatok és próbatételek során bebizonyosodik, hogy csak a szeretet és a bátorság számít. Katinka és vitéz batátai (a gyerekek) megoldják a rejtélyeket, teljesítik a próbatételeket, és eljutnak a királyi palotába is.

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
www.jegy.hu/program/csajaghy-oszi-pavilon-vitez-katinka-126399/741097

2021.
november 13.

/szombat/

19.00

Muzsikáló filmkockák

utazás a filmslágerek világában 2 részben, sok humorral

Művészeink már mindannyian bizonyítottak az operett és a musical világában. Itt együtt, egy díszletes-jelmezes előadás keretében igazi időutazásra röpítik a nézőket. Az előadás ötvözi a zenét, a táncot, a dalokat, a prózát, a színházi dramatikus elemeket. Szereplők:

CSENGERI ATTILA

GREGOR BERNADETT / TUNYOGI BERNADETT

KÖLLŐ BABETT

GÖTH PÉTER

SZÁSZ KATI

és a zenészek

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/csajaghy-oszi-pavilon-muzsikalo-filmkockak-126400/741100

2021.
november 28.

/vasárnap/

11.00

Tündérmanó (Négy Arc Színház - Napraforgó Meseszínház)

interaktív zenés mesejáték

Tündérország négyhatalmú ura férjhez akarja adni gyönyörű lányát Aragónia királyához, de a csintalan hercegnő elszökik a palotából. A tündérek ősi ellensége, Mirtil, a boszorkány manóvá változtatja a gyönyörű tündérkisasszonyt, aki így járja tovább a vidéket, miközben a gyerekek segítségével megismeri a manók világát. Találkozik a daliás királyfival is, aki eltűnt tündérmenyasszonyát keresi. Ám Mirtil őt is manóvá változtatta. A mese végén minden jóra fordul, a rossz elnyeri méltó jutalmát, és a világraszóló tündérmenyegzőn minden gyerek részt vehet.

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/csajaghy-oszi-pavilon-tundermano-126401/741103

2022.
Október 15.

/szombat/ 

19.00 óra

CSÁNYI SÁNDOR – HOGYAN ÉRTSÜK FÉLRE A NŐKET

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter, 70 percben.

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, örömeiről. 

Jegyvásárlás már CSAK a jegy.hu oldalon lehetséges.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

2022.
Október 29. 

/szombat/

15.00 óra

KISERDEI KRIMI KALAND

Interaktív mesejáték 6-12 éveseknek 60 percben. A Hadart színház előadása

Diószegi Judit: Erdőváros meséi című könyve alapján

Színpadra alkalmazta: Trecskó Zsófia

Szereplők:
Nyúl Lilla – Zsigmond Réka
Róka Miki – Bordás Mihály
Medve Matyi – Bárány Gergely
Besurranó Jim – Gieler Csaba
Zabola Zoli – Juhász György

Zene, hang: Karanyi Dániel
Látványtervező: Szalai Sára
Jelmeztervező: Zsigmond Éva
Rendező: Háda János

Te szóba állsz idegenekkel?
Van, hogy őrizetlenül hagyod a táskádat, a telefonodat?
Szólsz a felnőtteknek, ha úgy érzed, baj van?
Van elég bátorságod kiállni a barátaidért?

Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ mesénk, ami a Kiserdőben játszódik és felér egy igazi krimi izgalmaival.

A vagány Róka Miki, a stréber Nyúl Lilla, és a tutyimutyi Medve Matyi igazi hősökként néznek szembe Besurranó Jimmel, az erdő gonosztevőjével. Hőseink nyomozásba kezdenek, amiből nagyon sokat tanulnak. De ezt csak úgy tudják megtenni, ha igazi barátként a „Mindenki egyért, egy mindenkiért” elv alapján segítik egymást. A legfontosabb pillanatban a legendás Zabola Zoli százados, Leleményes Leslie, no és Ti is ott kell, hogy legyetek!

Éljük meg együtt ezt a hihetetlenül izgalmas kalandot, ahol kiderül, hogy mindenkiből lehet egy kicsit hős, ha vannak igazi barátai.

Előregisztrálás az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

2022.
November 19.

/szombat/

19.00

DALLAMOK VARÁZSÁBAN

Operettgála Lehár Ferenc, Kálmán Imre és Huszka Jenő műveiből

Hajmási Péter, Délibábos Hortobágyon, Jaj cica, Te rongyos élet és más nagysikerű slágerek Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dezső Ágota, Laki Péter frenetikus előadásában garantálják a remek szórakozást ezen a különleges esten.

Felhőtlen hangulat, kacagás, humor, vidámság, romantika, gyönyörű dallamok, kiváló előadók, az élő zene varázsa - mindez az operettek csodálatos szórakoztató világával és világhírű melódiák kíséretében.

Jegyváráslás a jegy.hu oldalon.

Előregisztrálás az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont