A Csajághy Laura Színpad Nkft. 2019 decemberében újult meg, nevét Vörösmarty Mihály felesége és múzsája után kapta, lévén a szabadtéri színpad, amelyet működtet Vörösmarty Mihály egykori otthonának épülete mögött, Kápolnásnyéken található. Az Nkft. ügyvezetője Kelemen István Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja. A szabadtéri színpadon színházi előadásokat, koncerteket, táncelőadásokat láthat és hallhat a nagyközönség a nyári időszakban, ezen kívül több partnerségi együttműködés, fesztiválok, a térség kulturális életét színesítő kezdeményezések kötődnek tevékenységéhez.

2022.
Október 15.

/szombat/ 

19.00 óra

CSÁNYI SÁNDOR – HOGYAN ÉRTSÜK FÉLRE A NŐKET

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter, 70 percben.

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több. Illetve, hogy mindezek ellenére miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, örömeiről. 

Jegyvásárlás már CSAK a jegy.hu oldalon lehetséges.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

2022.
Október 29. 

/szombat/

15.00 óra

KISERDEI KRIMI KALAND

Interaktív mesejáték 6-12 éveseknek 60 percben. A Hadart színház előadása

Diószegi Judit: Erdőváros meséi című könyve alapján

Színpadra alkalmazta: Trecskó Zsófia

Szereplők:
Nyúl Lilla – Zsigmond Réka
Róka Miki – Bordás Mihály
Medve Matyi – Bárány Gergely
Besurranó Jim – Gieler Csaba
Zabola Zoli – Juhász György

Zene, hang: Karanyi Dániel
Látványtervező: Szalai Sára
Jelmeztervező: Zsigmond Éva
Rendező: Háda János

Te szóba állsz idegenekkel?
Van, hogy őrizetlenül hagyod a táskádat, a telefonodat?
Szólsz a felnőtteknek, ha úgy érzed, baj van?
Van elég bátorságod kiállni a barátaidért?

Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ mesénk, ami a Kiserdőben játszódik és felér egy igazi krimi izgalmaival.

A vagány Róka Miki, a stréber Nyúl Lilla, és a tutyimutyi Medve Matyi igazi hősökként néznek szembe Besurranó Jimmel, az erdő gonosztevőjével. Hőseink nyomozásba kezdenek, amiből nagyon sokat tanulnak. De ezt csak úgy tudják megtenni, ha igazi barátként a „Mindenki egyért, egy mindenkiért” elv alapján segítik egymást. A legfontosabb pillanatban a legendás Zabola Zoli százados, Leleményes Leslie, no és Ti is ott kell, hogy legyetek!

Éljük meg együtt ezt a hihetetlenül izgalmas kalandot, ahol kiderül, hogy mindenkiből lehet egy kicsit hős, ha vannak igazi barátai.

Előregisztrálás az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

2022.
November 19.

/szombat/

19.00

DALLAMOK VARÁZSÁBAN

Operettgála Lehár Ferenc, Kálmán Imre és Huszka Jenő műveiből

Hajmási Péter, Délibábos Hortobágyon, Jaj cica, Te rongyos élet és más nagysikerű slágerek Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dezső Ágota, Laki Péter frenetikus előadásában garantálják a remek szórakozást ezen a különleges esten.

Felhőtlen hangulat, kacagás, humor, vidámság, romantika, gyönyörű dallamok, kiváló előadók, az élő zene varázsa - mindez az operettek csodálatos szórakoztató világával és világhírű melódiák kíséretében.

Jegyváráslás a jegy.hu oldalon.

Előregisztrálás az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

 

Csajághy Őszi Pavilon korábbi előadások