A Csajághy Laura Színpad Nkft. 2019 decemberében újult meg, nevét Vörösmarty Mihály felesége és múzsája után kapta, lévén a szabadtéri színpad, amelyet működtet Vörösmarty Mihály egykori otthonának épülete mögött, Kápolnásnyéken található. Az Nkft. ügyvezetője Kelemen István Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja. A szabadtéri színpadon színházi előadásokat, koncerteket, táncelőadásokat láthat és hallhat a nagyközönség a nyári időszakban, ezen kívül több partnerségi együttműködés, fesztiválok, a térség kulturális életét színesítő kezdeményezések kötődnek tevékenységéhez.

2022.
január 8.

/szombat/

19.00

Házasságról szó sem lehet
Komédia 2 felvonásban.

Egy lányról, Veráról, aki annyira határozott és önfejű, hogy még ahhoz sem akar férjhez menni, akibe csakugyan szerelmes. Lényegében ez nagy vonalakban a történet, amelyben a kedves, jóindulatú Berci próbálja elszánt buzgalommal elrendezni a pár sorsát olyan hévvel, hogy még azt se veszi észre: a kiszemelt vőlegény valójában tulajdon hitvesének a szeretője… De bezzeg a megcsalt feleség, Klári bosszúja sem késik! És ahogy az rendes bohózathoz illik, egyszerre minden a feje tetejére áll, mindenki mindenkit félrevezet, hogy aztán minden hazugság kiderüljön… azaz majdnem.

Szereplők:
CSENGERI ATTILA
MÉRAI KATA
CSEKE KATINKA
VÁRKONYI ANDRÁS

Rendezte: GREGOR BERNADETT

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/hazassagrol-szo-sem-lehet-komedia-2-felvonasban-130399/775720

2022.
január 22.

/szombat/

11.00

Lúdas Matyi (Négy Arc Színház - Napraforgó Meseszínház)
interaktív zenés mesejáték

A Napraforgó Meseszínház új interaktív zenés produkciója humoros formában mutatja be, hogy egy furfangos szegénylegény (CZAKÓ ÁDÁM) hogyan jár túl a gazdag uraság (BÉKEFI LÁSZLÓ) eszén, és miként diadalmaskodik az ügyesség és az elszántság, a kapzsiság és a butaság felett. A cselekmény mozgatórugója Galiba az éneklő liba (PLÁSZTÁN ANETT), és persze a gyerekek. Sok vidámsággal, fordulattal tűzdelt darab remek zenékkel, népdalokkal. A vidám játék a kicsik nagy mulatságára szolgál, és még a szülők is remekül szórakoznak. Az anyuka és a javas asszony szerepét MÁDI PIROSKA alakítja.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/ludas-matyi-interaktiv-zenes-mesejatek-130404/775734

2022.
január 28.

/péntek/

19.00

Amíg az asszony alszik
Vígjáték két felvonásban.

Vegyünk egy csipet házasságot és adjunk hozzá egy asszonyt, nagy kanál féltékenységgel. Vegyünk egy férjet, aki az előző árnyékában él. Panírozzuk be leleménnyel, fűszerezzük hipnotikus képességekkel. Köretnek hozzunk egy régi szerelmest és a vállalkozó kedvűeknek egy plusz szerelmespárt. Hagyjuk nyitva az ablakot, hogy az illatok ki-be szállhassanak rajta, majd az egészet keverjük össze, süssük ki. Sütési idő: Amíg az asszony alszik. Ha felébredt, kész is a kalamajka! Georges Feydeau műve vitathatatlanul megnevettet és mindenki megtalálja benne a maga szerepét. A színészek bravúros játéka és az író humora garantált szórakoztatást nyújt két felvonáson keresztül. Fogyasztható egyedül, párban, családban és akár egy nagyobb társaságban is, korra, nemre való tekintet nélkül. Jó étvágyat!

Hozzávalók:
GREGOR BERNADETT /GYEBNÁR CSEKKA
CZETŐ ZSANETT / OROSZ CSENGE
SZOKOL PÉTER / BOR VIKTOR
CSENGERI ATTILA / BUCH TIBOR
HORVÁTH CSONGOR
SZARVAS BALÁZS

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/amig-az-asszony-alszik-vigjatek-ket-felvonasban-130406/775735

2022.
február 5.

/szombat/

19.00

Nejem a neten
Vígjáték két felvonásban.

Egy mai kispolgár története, aki súlyos anyagi gondokkal küzd, aki belemegy, hogy szerepeljen egy valóság Shaw-ban. Felszerelnek húsz rejtett kamerát a lakásában. Felteszik az internetre, és húsz millió ember nézi éjjel-nappal. Elhiszi, hogy egy hónap alatt megkeresheti a pénzt, amivel tartozik. De nem tudja mire vállalkozott… És elszabadul a pokol!! Sok humor és nevetés.

Szereplők:

CSENGERI ATTILA
NYERTES ZSUZSA
HARSÁNYI GÁBOR
CSEKE KATINKA
PLASZTÁN ANETT
CZAKÓ ÁDÁM
CZETŐ ZSANETT / OROSZ CSENGE

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/nejem-a-neten-vigjatek-ket-felvonasban-130407/775737

2022.
február 19.

/szombat/

11.00

Kisvakond a nagyvárosban

interaktív, zenés mesejáték, élő szereplőkkel és bábokkal 3 fővel

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/kisvakond-a-nagyvarosban-interaktiv-zenes-mesejatek-130408/775738

2022.
február 26.

/szombat/

11.00

Csodafurulya (Négy Arc Színház - Napraforgó Meseszínház)
interaktív, zenés mesejáték

Székely népmese alapján, ismert magyar népdalokkal és népies műdalokkal. Az öreg király az erdőbe küldi lányait, hogy minél több málnát szedjenek. Így akarja megtudni, melyik lánya szorgalmasabb, leleményesebb, és kié legyen a korona. De csak az egyik lánya tér vissza. A király magát hibáztatja Amália elvesztéséért. A véletlen és egy csodafurulya segítségével azonban fény derül az igazságra. Ebben nem kis része van Brúnónak, az erdő összes málnája tulajdonosának, a juhászlegénynek és a koboldnak.

Szereplők: Juhászlegény, Udvaronc (CZAKÓ ÁDÁM) Bergengóciai Amália, Kobold (PLÁSZTÁN ANETT) Bergengóciai Eugénia (MÁDI PIROSKA) Bergengóciai Bendegúz Benő király, Brúnó a medve (BÉKEFI LÁSZLÓ)

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/csodafurulya-interaktiv-zenes-mesejatek-130409/775739

2022.
március 27.

/vasárnap/

19.00

Se veled se nélküled

Érzelmes, zenés vígjáték két részben. Történik valahol a nagyvilágban, egy kisvárosban, ugyanabban a hálószobában. Egy házaspár életének huszonöt éve az esküvőtől egészen öregkorukig. Egy szenvedélyes kapcsolat, amely két ember egymás iránti mély szeretetén és tiszteletén alapul. Szerelem, féltékenység, megcsalás, veszekedés, megbocsátás, kibékülés… Mindannyiunk számára ismerős helyzetek az életből.

Szereplők:
GREGOR BERNADETT
TÓTH OLIVÉR
BUCH TIBOR

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/se-veled-se-nelkuled-zenes-vigjatek-ket-reszben-130413/775742

2022.
április 24.

/vasárnap/

15.00

Alice csodaországban

Interaktív zenés mesejáték 45-50 percben Lewis Carroll regénye alapján. 3 szereplővel

Alice nagy képzelőerővel rendelkező diáklány. Épp a Rózsák háborújáról tanul, amikor egy valahova nagyon siető nyuszi jelenik meg, akit követve, hirtelen csodaországba jut, ahol fura szerzetekkel találkozik. Mintha itt a feje tetejére fordult volna minden. A Kalapossal és a gyerekekkel megünneplik a nemszületésnapjukat, majd Vidám, a macska segítségével eljut a szeszélyes Szív Királynő palotájába ahol a gyerekekkel együtt fejti meg a furfangos feladványokat. Mindez sok játékkal, és vidám zenékkel fűszerezve.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Jegyek elérhetők az alábbi linken:
https://www.jegy.hu/program/frakk-interaktiv-zenes-mesejatek-130410/775740

2022.
december. 10. 

/szombat/

15.00   

 

KALAMJAKA A KASTÉLYBAN

Karácsonyi zenés mesejáték

1 felvonás (kb. 45 perc).

Csipkerózsika karácsonyi partijára mindenki hivatalos! Vagy mégsem?

Csipkerózsika partit szervez a kastélyában, amire meghívja barátait. Találkozhatunk Pöttöm Pannával, Pinokkióval, Micimackóval… még Julien király is kapott meghívót!  

Meglepetés vendégként a Mikulás érkezne a vendégsereghez, de bokros teendői miatt válaszlevelében megírja, hogy nem tud részt venni a partin.

Vajon miért utasította vissza a Mikulás Csipkerózsika meghívását? Ki lehet az, aki hívatlanul beállít a partira? Vajon a Mikulás tényleg túl elfoglalt, hogy eljöjjön?

 Gyertek el és izguljatok együtt Csipkerózsikával, hogy a barátai találkozhassanak a Mikulással.

 Szereplők:

 Csipkerózsika             Bálizs Anett

Micimackó                  Háda János

Julien király                Bordás Misi

Szörnyella de Frász    Molnár Szilvia

Pöttöm Panna             Háda Jázmin

Pinokkió                     Háda Máté

Mikulás

 

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Előregisztrálás az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

Jegyek a jegy.hu oldalon elérhetők.

2022.
december 17

/szombat/

19.00   

 

KARÁCSONYRA VÁRVA

Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Mária Evangéliuma és Isten pénze című darabjaiból, valamint Stephen Schwartz - John-Michael Tebelak - Gebóra György: Godspell című musicaljéből 1 felvonásban csendülnek fel a legszebb és legnépszerűbb dallamok a Pesti Broadway Musical Stúdió növendékei és sztárvendégek előadásában. Fellép többek között Frankó Tünde, Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter és Csiszár István.

Mária Evangéliuma: A musical Szűz Mária történetét meséli el. Ifjúságától Krisztus születésén és kereszthalálán át Mária menybemeneteléig követhetjük az eseményeket János apostol tolmácsolásában. A mű középpontjában Mária szerelmes szeretete és anyasága áll, az a fájdalmas női sors, amelyet csodálatos fiával megélt annak minden gyönyörűségével és küzdelmével együtt. Az alkotás különleges helyet foglal el a magyar színház- és kultúrtörténetben. Egyszerre képes felmutatni a szakralitást, az isteni erő nagyságát, a szeretet minden lenyűgöző erejét, ugyanakkor az emberi érzéseket, kétségeket, félelmeket, és a döntések lelki hátterét is.

Isten pénze: Dickens regényéből készült musical, melynek főhőse az öreg Scrooge az önző, kapzsi, megkeseredett ember. Egy karácsonykor történt csodálatos esemény – melynek során újból átéli ifjúkora elmulasztott boldogságát, és jövőjének rémképét – megváltja Scrooge-ot, és kibukkan belőle a lelke mélyén rejtőző szeretet.

Godspell: A magyar származású Stephen Schwartz világsikert aratott musicaljének középpontjában a fiatal korosztály istenkeresése, filozófiai és egyben a világ egyetemes kérdéseire reflektáló vitáik és a közösség születése áll. A musical példabeszédek sorozatára épül fel, elsősorban Máté Evangéliuma alapján.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Előregisztrálás az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

2023.05.13.

/szombat/

19:00 óra 

 

A NŐ, HA ELMÚLT NEGYVEN…

képzeletszínházi előadás és beszélgetés avagy emberi sorsok és játszmák - ahogyan a nők látják 

Közreműködik:

Horváth Lili,

Kakasy Dóra,

Fodor Annamária,

Sztárek Andrea

Moderátor:

Tollár Mónika

A képzeletszínházi est keretében négy színésznő beszélget a moderátorral, valamint a nézőkkel. A Janikovszky Éva írásai alapján életre keltett halhatatlan nőalakok segítségével gondolkodnak közösen a 40-45 év feletti lét végpontjairól: mindennapi mélységeiről és magasságairól. Őszinte kíváncsisággal és együttérzéssel vallanak arról, milyen válaszok, megoldások születtek bennük az élet különféle helyzeteire a negyedik X-en túl. Ez a produkció vers és próza különleges, szeretetteljes találkozása, ahol a közös nevező, a kapocs a játékosság és a derű. Afféle asszociáció-folyam: éles tükör – szavakból csiszolva…

A lemez két oldala fergeteges monológjait Szabó T. Anna és Lackfi János virtuóz szövegű versei követik, az interaktív produkciót egy meglepetésvers zárja Szabó T. Annától.

Időtartam: 90 perc

Jegyár: 3000 Ft

Jegyek elérhetők a jegy.hu oldalon:

A nő, ha elmúlt negyven...

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

A helyszín akadálymentes.

 

2023.06.04.

/vasárnap/

19:00 óra 

 

CSOPORTTERÁPIA

mjuzikelkámedi két részben

Zenéjét szerezte: Bolba Tamás
A szövegkönyvet és a dalszövegeket írta: Szente Vajk és Galambos Attila

 

Hat vadidegen, három férfi és három nő érkezik egy csoportterápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét. Hol lehet az orvos?

A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során további kérdések merülnek fel. Milyen problémákkal küzd egy operaházi balett-táncos, meddig lehet bírni 10 méterrel a felszín alatt a jeges Dunában búvárfelszerelés nélkül vagy, hogy mi történt Velencében ’85 nyarán… 

Fülbemászó dallamok és sziporkázóan szellemes szövegek röpítik a nézőt a mjuzikelkámedi felhőtlen, kacagtató, fényesen csillogó világába, ami ez esetben nem más, mint a Piróth Gyula Művelődési Ház II/6-os terme egy esős csütörtök délutánon.

Vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről… azaz rólunk.

 

Szereplők:

(a színre lépés sorrendjében)

Jetti: Molnár Gyöngyi
Ervin Iván: Pál Tamás
Trixi: Balázs Andrea
Sziszi: Krajnik-Balogh Gábor
Lajos: Nagy Balázs
Natasa: Csáki Edina

 

Koreográfus: Bakó Gábor

Zenei vezető: Borbás Erika és Nyitrai László

Rendező: Tasnádi Csaba

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uBBXKgQt9tc

 

Jegyár: 3000 Ft

Jegyek elérhetők a jegy.hu oldalon:

Csoportterápia

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

A helyszín akadálymentes.